Fitnes u prirodi – može

Fitnes u prirodi – Ovaj vikend smo imali priliku da se družimo sa Nikolinom i njenom fitnes/pilates/teretana ekipom 🙂

Da bi unapredili mogućnosti Vašeg organizma, potrebno je stalno raditi na njegovom razvoju. Svih mišića. I onog najvažnijeg, srca. A imali lepše za telo od šetnje i planinarenja.

Ovaj vikend smo organizovali planinarsku šetnju sa Nikolinom i njenom ekipom na Fruškoj gori.

Staza je bila dužine 15km sa ukupno savladanih 800m uspona i isto toliko silaska. Išli smo srednji tempom, tako da nam je za sve to bilo potrebno 4 sata aktvivne šetnje, ukupno 5 i po sa pauzama, jer nije sve ni u vežbi, treba malo i uživati.

Staza je bila kružna. Krenuli smo od Stražilova i plavo belom markacijom smo išli do manastira Velika Remeta. Prolazili smo delom kroz šumu, delom kroz voćnjake i vinograde, a manjim delom i kroz vikend naselja. U manastiru Velika Remeta smo pauzirali za doručak i posetu dvorištu i unutrašnjosti. Nakon pauzod 40ak minuta nastavili smo putem manastira Grgeteg. Pošto nije otvoren, pauzu smo iskoristili da se malo odmorimo i dopunimo vodu. Posle kraće pauze krenuli ka Brankovom grobu ali ovaj put isključivo kroz šumu. Tempo je bio baš dobar, ekipa se držala kompaktno mada od nas 40ak, izdvojilo se 10ak (kako su oni naglasili iskusnih vežbača u 19h) koji su baš pratili u stopu vodiča.

Kada smo stigli do skretanja za Brankov grob, raspoloženje se još više podiglo – znali smo da je cilj blizu i da su svi izdržali. Konačan rezultat je oduševio i bilo je snage za još malo penjanja – do planinarskog doma na Stražilovu, na kaficu…

Uživancija 🙂

Vodič Đorđe Nikolić

MB 732